Kodurahu Mäetaguse koolile

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ükskõik, kes Mäetagusel pärast valimisi ka võimule ei saa, tuleb tal ühe esimese ülesandena saavutada vallas kodurahu seoses kohaliku kooliga.

On kahetsusväärne, et omavalitsuses, kelle priske eelarve on võimaldanud priimal moel koolihoone korda teha ja kutsuda kooli  juhtima aktiivne ja energiline mees, kes omakorda oskab hoida sära silmis sealsetel õpetajatel, käib kauakestev mudamaadlus sellesama kooli ümber.

Suhtumine koolidirektor Tarmo Valgepea isikusse on kujunenud eelseisvate valimiste üheks põhiteemaks Eesti kõige jõukamas omavalitsuses ning see on tekitanud veelahkme ka valla elanike seas. Kõige halvem, et selline pikka aega üleval püsinud pinge jätab jälje ka kooli õpilastele ja nende vanematele. Sellest tulenevad ka spekulatsioonid ja erisugused tõlgendused selle kohta, mis põhjustel on osa lapsi läinud sellest koolist ära.

Konfliktide puhul ei saa süüdi olla ainult üks pool. Ilmselge on seegi, et suured ümberkorraldused ükskõik kui õigetel või valedel eesmärkidel tekitavad pingeid. Pahatahtlik on aga sellise olukorra ärakasutamine valimisvõitluses.

Pigem peaksid kõik Mäetagusel võimule pürgijaid otsima mõistlikke ja rahulikke lahendusi, kuidas konflikti maandada ja tekkinud suhtlusprobleeme delikaatselt klaarida.

Mäetaguse põhikoolil on kõik eeldused, et sellest saaks kool, kuhu vanemad tahaksid tuua oma lapsi ka märksa kaugemalt kui oma vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles