Omavalitsusveteran opositsioonis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olukord, kuhu sattus viimased kuraditosin aastat Maidla volikogu ees seisnud Enno Vinni, oli täiesti uus ja ootamatu.

Vinni, kes on õigupoolest juba 1989. aastast Maidla juhtimist oma raudses haardes hoidnud, on äsjaühinenud kolme omavalitsuse volikogus jäänud ühtäkki opositsiooni. Maidla vallas pole tõsiseltvõetavat vastasleeri olnud väga pikka aega.

Opositsiooni olemasolu  tuleb igale volikogule kasuks, sest ei lase võimulolijatel mugavaks muutuda. Et praegusel nii-öelda Suur-Lüganusel on sellesse ossa jäänud ühe ühinenud poole esindajad, ei pruugi aga väga hea olla, sest nii võivad kannatada ka terve endise Maidla valla  huvid.

Vinni leer mängis ennast otsustajate ringist välja tegelikult juba siis, kui otsustati minna valimistele oma nimekirjaga. Sellest sündis  kahe suurema seltskonna vastasseis.

Peale volikogu liikmete on sellesse haaratud vallavalitsuste töötajad. Olukord, kus õhk on võimuvõitlusest paks ning Maidla valla töötajad vaatavad Lüganuse omadele ja Lüganuse töötajad Maidla omadele võõriti, muudab niigi keeruka kolme omavalitsuse kokku sulatamise veelgi okkalisemaks ettevõtmiseks. Karta võib, et koostööle keskendumise asemel hakatakse üksteisele pigem knopkasid toolile panema.

Äsjavalitud volikogu põhiülesandeks peaks olema ühinemisest tulenevad loodetud eelised maksimaalsel moel ära kasutada. Jääb üle uskuda, et varem sõlmitud ühinemislepingus kokkulepitust peetakse ikkagi kinni ja seda ei hakata kellegi võimuhuvide nimel häälte jõuga revideerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles