Tänu tegijatele

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kolmapäeval pidas keskerakondlane Tõnis Palts riigikogus huvitava kõne. Esitades seaduseelnõu, mis keelustaks tuulegeneraatorite paigaldamise saartele, põhjendas ta seda nii, et need rikuvad sealset looduspilti ning pandagu neid tuulikuid näiteks Ida-Virumaale, kus turismil nagunii mingit arenguperspektiivi pole.

Kes siinse turismiettevõtluse arenguga kursis on, võiks pidada seda halvaks naljaks, aga jätame rahvaesindaja Palts oma stampide maailma ja räägime hoopis sellest, kuidas kolm meie maakonna ettevõtet said eile kolm SA Põhja-Eesti Turism auhinda. Ja kuigi Toila spaa ning Kiviõli seikluskeskus said oma kategoorias esikoha, tuleb väga tähelepanuväärseks saavutuseks pidada ka BBQ Cateringi teist kohta väikeettevõtete kategoorias.

Pole saladus, et toitlustus ja selle tase on Ida-Virumaal olnud aastaid väga hell teema. BBQ Catering on aga kõigi eelarvamuste kiuste, hoolimata siinsest viletsast turust ja kehvast konkurentsiolukorrast, suutnud pakkuda arvestatavat kvaliteeti ning seejuures mühinal laieneda.

Kui meenutame veel ülalmainitud rahvasaadiku mõttestampe, siis need ulatuvad ehk 10-15 aasta tagusesse aega, kui tõesti oli vähe neid, kes uskusid, et Ida-Virumaal turismi arengust midagi välja tuleb. Ja ega vist tulnukski, kui meil poleks tegijaid, kes ise siiralt  valdkonna tulevikku usuvad ning selle nimel päevast päeva pingutavad. Üks ettepanek veel: äkki tasuks pealinna poliitikutele korraldada Ida-Virumaal regulaarseid turismikruiise, et ka riigi tähtsaimas saalis meie kodupaiga kohta edaspidi võimalikult vähe rumalusi räägitaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles