Pensionärid näitavad eeskuju

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtla-Järvel toimuva suhtes on paljud elanikud oma pahameelt välja elanud põhiliselt internetiportaalides ja omavahelistes vestlustes. Ent jutud sel teemal, et hoolimatust kohalikust võimust on mõõt täis ja tuleb midagi ette võtta, sumbuvad enamasti pärast seda, kui esimene emotsioonitulv on välja paisatud.

Rühm kohalikke pensionäre on osutunud aga märksa sihikindlamaks ja korraldavad üle paljude aastate linnas meeleavalduse. Eakaid inimesi ajendab plakatitega tänavale tulema konkreetne neid puudutav probleem - miks piiras linnavõim üle 70aastastele inimeste jaoks väheste päevaste tundidega aega, mil nad saavad tasuta linnaliinibussides sõita.

Meeleavalduse korraldamine on loogiline samm pärast seda, kui linnavõim ei ole andnud mitmetele pöördumistele adekvaatset selgitust. Ei ole avalikkuse ette jõudnud isegi elementaarsed arvestused ja arvud selle kohta, kuipalju sisseseatud piirang peaks Kohtla-Järve kulusid säästma või milline on selle oodatud efekt.

Põhjarannik ei pea õigeks, et iga kord, kui mõni huvigrupp ei saa kohalikult võimult enda huvides soovitud tulemust, peaks ilmtingimata minema kohe meelt avaldama. Ent kui eelnevad sammud on tehtud ja võimude suhtumine jääb ülbelt ükskõikseks, siis ei tasu peljata ka aktiivsemate survevahendite kasutamist.

Ehk paneb see võime rohkem elanike huvidega arvestama. Pensionärid näitavad seekord kodanikuaktiivsuse mõttes head eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles