Oluliste sündmuste aasta

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmisele aastale tagasi vaadata, võib öelda, et Ida-Virumaa jaoks oli see mitmete väga oluliste südmuste aasta ja seda mitmes valdkonnas.

2013. aastal algasid, aga ka lõppesid suured ehitustööd näiteks Jõhvi liiklussõlme ja promenaadi renoveerimisel, Narva-Jõesuus viidi peaaegu lõpule rannaala ümberehituse projekt, Ahtmes valmis Ida-Viru keskhaigla ülimoodne hoone. Tööstuses avas VKG oma põlevkivikaevanduse, sama ettevõte alustas kolmanda õlitehase ehitamist, Narva tööstuspargis hakkasid tööle esimesed ettevõtted.

Pärast pikki vaidlemisi korraldas Kohtla-Järve ringi oma ühistranspordisüsteemi, mis tähendas uusi busse ja tänapäevast piletisüsteemi, ent põhjustas ka palju segadust ja ebamugavusi sõitjatele.

Tööle hakkas Jõhvit ja Ahtmet joogiveega varustav puhastusjaam.  

Väga olulise märgilise tähendusega lahkuval aastal oli kolme omavalitsuse - Püssi linna ning Lüganuse ja Maidla valla - ühinemine. 

Kahtlemata olid oluliseks sündmuseks kohalikud valimised, kus nii mõneski maakonna vallas-linnas võim kardinaalselt vahetus. Ja see pole oluline eelkõige mitte võimulesaanute vaatevinklist, vaid kinnitab, et omavalitsustes pole demokraatia sugugi surnud, nagu vahel tunduda võiks. 

Aga asju hakkab toimuma ka uuel aastal. Hariduselus on kahtlemata suur roll Jõhvi riigigümnaasiumi ehitamisel. Narva saab uue promenaadi ja piiripunkti, samuti Virumaa suurima kaubanduskeskuse.  

Vähem või rohkem olulisi positiivseid sündmusi leiab kindlasti aset veelgi. See näitab, et maakond elab ja areneb, vaatamata probleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles