Mille nimel sõda peetakse?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mäetaguse vallavõimude ja osa vallaelanike ristisõjas kohaliku koolijuhi Tarmo Valgepea vastu on vallandunud uus ja tõenäoliselt otsustav lahing.

Mäetagusel toimunud viimaste kohalike valimiste tulemust ei määranud mitte niivõrd see, kellel on parem plaan, kuidas kulutada riigi ühe jõukama omavalitsusena kõige efektiivsemalt tulusid, vaid milline on suhtumine Valgepeasse. Endisele vallavanemale Aivar Survale võiski koha maksta suures osas see, et ta toetas koolijuhti ega olnud nõus teda vallandama nagu osa volikogu liikmeid ja vallakodanikest allkirjade kogujaid soovisid.

Nüüd, kus Surva on ametist läinud, on lihtsam Valgepea küsimus taas käsile võtta. Pealegi saab lehvitada ka valijatelt saadud mandaadiga.

See kõik sarnaneb 2005. aastal  Kohtla-Järvel toimunuga, kus sealsetele võimudele muutus ühel hetkel vastuvõetamatuks kauaaegne Eesti gümnaasiumi direktor Sirje Jõemaa. Olgugi et teda toetasid paljud õpetajad, õpilased ja lastevanemad, tõrjuti ta protestidest hoolimata sisulisi põhjusi nimetamata jõuga koolijuhi kohalt minema.

Mäetagusel võiksid Valgepea vastase kampaania eestvedajad, enne kui "teha Kohtla-Järvet", vähemalt korraks mõelda, mis on kogu selle ettevõtmise kaugem eesmärk ja keda see õnnelikuks teeb. Põhiküsimus on, kellel sellest, kui Valgepea nii kiiresti kui võimalik minema pekstakse, parem hakkab - kas õpilastel, õpetajatel või volikogu liikmetel - ning kas Mäetaguse kool muutub seeläbi tugevamaks.

Valgepea enda jaoks sel väga suurt tähtsust pole, sest tema asub nagunii suvel Jõhvi riigigümnaasiumi direktori ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles