Umbusaldus võiks tugevdada immuunsüsteemi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Kiviõli piirkonna kolm omavalitsust otsustasid poolteist aastat tagasi, et võiks leivad ühte kappi panna, oli see igati tervitatav samm. Lüganuse, Püssi ja Maidla vabatahtlikud ühinemisläbirääkimised olid kui sõõm värsket õhku haldusreformijuttudest läppunud toas, kus õhupuudusest aina räägitakse, ent keegi ei julge akent avada, kartes külmetada.

Võime leida ühine keel ja soov muuta piirkonna arenguvõimet paremuse poole leidsid tunnustust ka meie toimetuselt, kui nimetasime selle mullu maakonna aasta teoks.

Ent selge, et kahtlused, kas sellise ühteheitmise järel ei hakka kellegi ambitsioonid ja erisugused arusaamad siiski uut omavalitsust õõnestama, siiski jäid.

Nii kirjutasimegi ühes valimisteaegses juhtkirjas järgmist: "Huvitav on ka see, mis saab niinimetatud ühinenud Lüganuse vallast, kus kolm omavalitsust kokku läksid. Kas ühine identiteet on kiire tulema või elab endine haldusjaotus inimeste, sealhulgas volinike peades edasi ning kipub seetõttu üksmeele leidmist segama."

Kui teisipäeval Lüganuse volikogus tõusnud umbusalduseks piisav kätehulk enamuse vallavalitsuse liikmetest ametist pühkis, sai selgeks, et uues vallas siiski nii libedalt kõik ei lähe, nagu loota võis. Kahju küll, et praegu on Lüganuse valla juhtimine häiritud juba toimuvatest ja eesootavatest umbusaldustest. Aga ehk on see uue valla käivitamisega kaasnev haigus, mis tuleb läbi põdeda selleks, et omavalitsuse immuunsüsteem edaspidi tugevam oleks ning ei alluks viirustele, mis alanud tühistest tülidest ja otsitud põhjustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles