Võitlus kiirabi pärast

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaidlused selle üle, kellel on õigus Ida-Virumaal kiirabiteenust osutada, on kestnud peaaegu poolteist aastat. Sellest ajast, kui selgus, et kiirabiteenuse osutamise konkursi tulemusel peab SA Ida-Virumaa Kiirabi loovutama oma koha uuele ettevõttele, peamiselt turvafirmade asutaja ja omanikuna tuntud Urmas Sõõrumaa ettevõttele Karell Kiirabi.

Nüüdseks on kohus oma sõna öelnud ning nädala pärast peaks uus teenuseosutaja tööle hakkama. Ent kired pole siiski vaibunud, sest sel nädalal tegi avalduse Eesti kiirabi liit, kes väljendas oma muret teenuse kvaliteedi võimaliku languse pärast. Kuid see paistab juba rohkem tagantjärele rusikatega vehkimisena.

Vaadates kogu seda vaidluse saagat, kumab SA Ida-Virumaa Kiirabi protestide tagant rohkem soov säilitada oma senist positsiooni turul kui suur mure teenuse kvaliteedi pärast. Aga maksumaksja seisukohast võib see samuti tunduda ebaõiglasena. On ju aastate jooksul Ida-Virumaa Kiirabisse paigutatud suurel hulgal maksumaksja raha. Soetatud tehnikat ning koolitatud personali, kohandatud ruume. Ja nüüd läheb enamik töötajaid võitnud erafirmasse, ruumide ja seadmete tulevikust ei tea kah midagi. Ida-Virumaa Kiirabi asutajateks olid 2001. aastal Sillamäe, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Kiviõli linn. Üksikuid pöördumisi nende poolt on küll olnud, kuid häälekat sõna selles küsimuses pole kuulda olnud. Järelikult neid rahuldab uus olukord. Ja loodame, et ka neid, kes kiirabiteenust edaspidi vajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles