Toomi ja Ossinovski duell toob esile hariduse teema

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui nii Yana Toom kui ka Jevgeni Ossinovski otsustasid riigikogusse Ida-Virumaal kandideerida, sai selgeks ka üks nende valimiste põhiteemasid siin maakonnas. See on haridus.

Teised erakonnad ei ole oma esinumbreid veel avalikustanud ja võivad pakkuda välja ka mõne üllatuskandidaadi. Kuid juba praegu on raske eksida ennustusega, et suurema osa riigikogu kohtadest Ida-Virumaal jagavad omavahel keskerakondlased ja sotsiaaldemokraadid. Tähelepanuväärne, et mõlema valimisnimekirja tipus siin maakonnas on nende erakondade viimaste aegade säravamad tähed.

Euroopa parlamendi valimistel Keskerakonna parima valimistulemuse teinud Yana Toom on kogunud lõviosa oma poliitilisest kapitalist Vene gümnaasiumide eestikeelsele õppele ülemineku aktiivse vastasena. Tema põhirivaal sotside poolt,  praegune haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski viib ameti tõttu ellu seda reformi, mille Toom on sõelapõhjaks lasknud.

Põnevamat intriigi ja ainest kooliharidusega seotud debattideks oleks keerukas isegi välja mõelda.

Põhjarannik  loodab, et eelseisvas valimiskampaanias ei tugineta loosungite,  emotsioonide ja hirmude üleskütmisele, millega on võimalik küll kergesti osa valijaid enda poole võita, kuid mis ei tee kellegi olukorda paremaks. Hästi argumenteeritud lahenduste ja uute ideede esiletõus tooks aga kaasa, et tulevikus saaksid noored idavirulased siinsetest koolidest hariduse, mis võimaldaks neil edasises elus võimalikult hästi toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles