Avalik ruum eeldab lahtiste kaartidega mängimist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtjal ja kohalikul poliitikul Allan Männil on head kavatsused. Ta tahab rajada Jõhvi pargi serva kontserdimaja kõrvale Virumaa suurima ärikeskuse, kus oleksid kauplused, ujula ja veekeskus, jäähall ning muud vaba aja veetmise paigad. Selle valmimine oleks maakonnakeskuse jaoks suur asi.

Ent see viis, kuidas niivõrd olulist ja kohalikus avalikus ruumis vaat et maamärgiks kujunevat objekti kavandatakse, ei lähe kokku heade tavadega.

Selles ettevõtmises on maatükkide kaudu osanikuks ka Jõhvi vald. Keskuse ehitamine saab võimalikuks muu hulgas tänu sellele, et Jõhvi tulevaste aastate eelarvest on broneeritud märkimisväärsed rahasummad ujula ja jäähalli aegade ostuks. Juba ainuüksi seetõttu peaks kogu selle keskuse rajamine oleme täiesti läbipaistev, tehtud valikud ja plaanid  arendajate poolt kas või kümme korda selgeks räägitud ja põhjendatud.

Võimalikult avalik toimetamine oleks vajalik juba seetõttu, et Männi eelnevate Jõhvi ettevõtmiste  puhul on olnud  esialgu lubatust taganemist. Tema eestvedamisel kerkinud Tsentraali ja Jewe keskust  ei saa kuidagi  Jõhvi kesklinna arhitektuuripärlide hulka liigitada.

Seetõttu on ka volikogus üheks juhtfiguuriks oleva Allan Männi tegemistel eriline tähelepanu. Eriti veel siis, kui on teada, et ta on ehitusprojekte aastaid toimetanud koos Märt Maritsaga, kes on nüüdsest vallavalitsuse liige. See tekitab paratamatult küsimusi võimalikust huvide konfliktist ja neid saab ära hoida vaid siis, kui  tegutsetakse avatud kaartidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles