Olulise mõjuga juhivahetus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia juhi vahetumine on Ida-Virumaa jaoks märksa tugevama mõjuga sündmus kui võimuvahetus mõnes siinses linnas või vallas.

See tuleneb sellest, et valdav  enamik 7000st ettevõtte töötajast on idavirulased ning need töökohad asuvad siin maakonnas. Niisamuti nagu elektrijaamad, kaevandused ja õlitehased, kus siinsed inimesed loovad eeskujulikke majandustulemusi, mis on viimastel aastatel toonud riigieelarvesse priskemalt dividende kui ühestki teisest riigiettevõttest.

Eesti Energia tegevus annab väga kaaluka panuse Ida-Viru inimeste heaolusse ja kohalike omavalitsuste tuludesse, ent jätab paratamatult oma jälje keskkonda ja mõjutab tugevasti kogu piirkonna sotsiaal-majanduslikku olukorda.

Seepärast on  juhi vahetumisega õhus  nii ärevust kui küsimus: mis hakkab edasi saama? Küsimärgid teeb rasvasemaks ka see viis, kuidas juhti vahetati, ning napid ja ebapiisavad selgitused tehtud valikute kohta.

Esmalt vahetas riik välja hulga nõukogu liikmeid, kes otsustasid järgnenud konkursil eelistada senisele tegevjuhile Sandor Liivele Hando Sutterit. Selles poleks midagi erilist, kui nõukogu oleks põhjendanud oma otsust, kuid just see osa jäi puudu. Mida tuleb Sutteril teisiti teha, kui tegi Liive, ja kuidas see mõjutab Ida-Virumaad?

Ebatavaline on seegi, et põlevkivienergeetika kontsernis on juhtkonnas nüüd juba kaks meest, kel on varasem töökogemus kasiinoäris, millel ei ole teadupärast just selline  renomee, mis võiks kaasas käia Eesti riigiettevõtete lipulaevaga.

Kindlasti on avalikkusel põhjust  oodata Eesti Energia uutelt juhtidelt juba lähemal ajal põhjalikku ja konkreetset ülevaadet eesseisvatest plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles