Akadeemia imiteerimine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases Põhjarannikus ilmuvas siseminister Hanno Pevkuri intervjuus puudutasime taas sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale toomise teemat, kuigi praeguseks on selge, et niikaua kui valitsusohjad on Reformierakonna käes, seda haridusasutust Ida-Virumaale vähemalt lähiaastatel ei tule.

Reformierakond veeretas akadeemia ülekolimise teemat pikka aega kui kuuma kartulit, sest see oli üks väheseid konkreetseid asju, mis tõendanuks peaministripartei retoorikat selle kohta, et Ida-Virumaale pööratakse erilist riiklikku tähelepanu. Kolimise idee tambiti maasse argumentidega, et selleks puudub raha ning ohus on õppe kvaliteet, ent mõeldi välja selline väljend nagu "sisekaitseakadeemia praktikabaas", mis selle asemel siia justkui luuakse.

Nagu selgub ka siseministri intervjuust, tähendab see aastas saja kadeti toomist siia praktikale ning TÜ Narva kolledžis neile voodikohtade eraldamist. Mitte mingit sisulist uut kvaliteeti sellega vähemalt praeguse info kohaselt ei kaasne. Kadetid on samamoodi praktikal siin käinud ka varem ning see, et nüüd saab neid olema mõnikümmend rohkem, pole eriline näitaja. Pigem näitab see Reformierakonna (aga ka sotside kui selle valitsuspartneri) soovi imiteerida valitsuse aktiivset tegevust Ida-Virumaa probleemidega tegelemisel. Teame ju, et valitsuse eelmine Ida-Viru tegevuskavagi koosnes suures osas lubadustest teha seda, mida nagunii oleks tehtud, püüdes tekitada muljet uutest ja täiendavatest sammudest meie maakonna suunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles