Peaministripartei Achilleuse kand

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaa on mitmetel valimistel järjest olnud Reformierakonna Achilleuse kand.

Üks mandaat on riigikogu valimistel välja pigistatud gastroleerijate ja valimistehnoloogia abil. 2007. aastal tõi vajalikud hääled ära valijaid karatetrikkide ja plasmateleritega hullutanud Jaanus Rahumägi. Neli aastat hiljem tuli siia peibutuspardina tollane europarlamendi liige Kristiina Ojuland, kes käis hääli püüdmas nii diskosaalides kui hokiväljakutel.

Nüüd enam Ojulandi kastaneid tulest välja tooma saata ei saa, kuna tema tee on Reformierakonnast lahku läinud. Peaministripartei täielikust mõõnast Eesti ühes suuremas maakonnas andsid märku aga 2013. aasta kohalikud valimised, kus üheski siinses suuremas linnas ei suudetud isegi nimekirja välja panna.

Hullemaks ei saanud asjad minna. Lootust andis, et 2010. aastal oravaparteiga liitunud Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar tegi valimisliidus taas hiilgava tulemuse. Erakonnal tasus tema peale panustada ning Võhmaril endal oli samuti huvi ja soov teha poliitikas samm edasi.

Ent omavaheline kraaklemine Jõhvi võimu pärast kulutas ära ka suure osa Võhmari hoolega kogutud poliitilisest kapitalist. Erakonna strateegid hindasid tema "turuväärtust" kõigest 6. kohaga ringkonna nimekirjas. See võiski ajendada Võhmarit 24. detsembril tegema oravatele omalt poolt lahkumislehvitusega "jõulukingitust".

Ida-Viru olulisusest Reformierakonna jaoks räägib kõnekalt seegi, et siin kandideerijate nimesid tasub partei üldnimekirjas asuda otsima alles 35. reast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles