NÄDALA KUJU − Raimo Jaaksoo

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik.

Kõikvõimalikel suurtel ettevõtmistel on avalikkuse ees esiplaanil enamasti ikka ministrid ja teised poliitikud, kes panevad nurgakivi ning lõikavad linte. Et asjad selliste tseremooniateni ükskord jõuaksid, on kõvasti musta tööd teinud ametnikud, kes üldjuhul samaväärset tähelepanu ei pälvi.

Ida-Virumaal sel sajandil toimunud suuremamahuliste keskkonnaparandamise töödega on tihedalt seotud olnud praegune keskkonnaministeeriumi projektijuht Raimo Jaaksoo. Tal on olnud kaalukas osa nii Sillamäe jäätmehoidla ohutuks muutmisel kui ka Kiviõli ja Kohtla-Järve poolkoksimägede sulgemisel. Sel nädalal läks lahti üle 20 miljoni euro maksev Purtse jõe puhastamine sajandi jooksul põlevkivi töötlemise käigus sinna kogunenud saastast.

Jaaksoo, kes on ajakirjanduse jaoks olnud tänuväärne keeruliste ettevõtmiste lahtiseletaja, lahterdab alanud mastaapseid jõepuhastustöid Eestis ainulaadseteks, millest võib edaspidi malli võtta mujalgi.

Üks suur ettevõtmine Ida-Virumaal ootab aastaid justkui karikakramängus otsust, kas tasub selle kallale minna või mitte, Jaaksoo laual aga veel − see on Kukruse mägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles