KÜSITLUS Kuidas suhtute sellesse, et Ida-Virumaal uusi maavarasid otsitakse?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Inseneribüroo Steiger puurib Ida-Virumaale kolm puurauku, saamaks teada, milliseid maavarasid maapõues leidub. 

Foto: Peeter Lilleväli

Niina Urbus:

See pole paha, sest kui midagi leitakse, siis võivad tekkida ka uued töökohad. Ent kuna meie valitsus võitleb kõvasti keskkonna eest, siis on raske öelda, millega see lõpeb ning kas tehtavad kulutused end ka ära tasuvad. Mulle tundub, et olukord sarnaneb Vana-Ahtmesse tehase ehitamisega: oleks justkui hea, et tööd on, aga milliseks muutub linnas õhk?

Foto: Peeter Lilleväli

Vitali Jeršov:

Ei oska vastata, ma pole nende teemade üle mõelnud. Rauda leiti? Siis on ehk hea − tööjõudu siin on. Teisalt aga oleks minu meelest parem, kui linnade lähedal mingeid uusi kaevandusi poleks. 

Foto: Peeter Lilleväli

Valentina Baškirova:

Hästi, sest toimub midagigi positiivset. Kui kunagi uus kaevandus rajatakse, siis muutub inimeste elu veidi paremaks − regiooni sissetulekud kasvavad. Mis puudutab keskkonda, siis paljud sellega oma pead ei vaevagi. Las aga kaevavad − elame, näeme.

Foto: Peeter Lilleväli

Oleg Strikatš:

Olen sellest kuulnud ja lugenud. Mina arvan, et maapõuevarasid tuleb ära kasutada, ning usun, et see oleks meie regioonile hea: tekivad uued töökohad. Ma olen ka ise mäemees, tõsi küll, juba ammu pensionil. Võib-olla mingil määral see keskkonda mõjutabki, ent kõik riigid, kellel midagi kaevandada on, seda ka teevad. Isegi Jaapani saartel on selliseid ettevõtteid.

Foto: Peeter Lilleväli

Marina Kutuzova:

Las aga otsivad, sest igal juhul tähendab see regioonile arengut ja uusi töökohti. Keskkonnamõju on vaieldav teema − uusi tehnoloogiaid tuleb ju ka kogu aeg juurde. Variante eriti pole: riik peab otsima uusi võimalusi majanduse arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles