JUHTKIRI Rahapuudus priiskavas Jõhvis

Põhjarannik
Copy
Foto: SCANPIX

Tänane Põhjarannik kirjutab sellest, kuidas Jõhvi küsib riigilt lisaraha puudega lastele teenuste osutamiseks. Seaduse järgi on see omavalitsuse kohustus ning tegelikult toetab riik omavalitsusi niigi päris tuntavalt ka selles valdkonnas. 

Tundub, et praegusel vallavalitsusel on selline arusaam, et kuna Jõhvis on võimul Keskerakond (koos Nikolai Ossipenko nimekirjaga) ja Keskerakond on ka peaministri partei, siis on selline rahaküsimine normaalne − omasid peaks ju toetama! Nii on praegune vallavanem jõudnud juba küsida valitsuselt raha uue raamatukogu ehitamiseks ning Jõhvi-Toila vahelise kergliiklustee rajamiseks. Ent selline arusaam on vildakas, kuigi kohapeal toimuvat vaadates lähtub võimulolijate loogikast.  

Samal ajal kui Jõhvi vallavalitsus küsib lisaraha puudega laste vajaduseks, on praegune koalitsioon loonud mitmeid hea palgaga ametikohti oma koalitsioonikaaslastele. Kümneid tuhandeid maksumaksjate raha visati keskerakondlasest vallavanema Martin Repinski eestvedamisel tuulde tänavu kevadel, kui käivitati vallaasutuste ebasobivatest juhtidest vabanemise aktsioon.

Samal ajal ei pilkunud vallajuhtide silm piinlikkusest, kui sügisel hääletati huvikoolide tasude tõstmise poolt ligi poole võrra, samal ajal kui volikogu liikmest ettevõtja firmale maksti vallaeelarvest küsitavat hüvitist, kuigi ta ei tulnud toime oma lepinguliste kohustustega promenaadi ehitamisel. Ent see oli tema koalitsiooni kuulumise hind. Kogu selle laristamise taustal minna riigilt puudega laste jaoks 5000 eurot nuiama on pehmelt öeldes mage lugu ja näitab praeguse võimu prioriteete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles