Pavel Prokopenko: "Soovitused Jõhvi valla kulutuste kokkuhoidmiseks"

Pavel Prokopenko
Copy
Pavel Prokopenko, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Pavel Prokopenko, Sotsiaaldemokraatlik Erakond Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuhu me ometi jõudnud oleme? Kas tõesti 21 miljoni euro suuruse eelarvega Jõhvi vald ei leia oma rahakotist 5000 eurot puuetega laste toetamiseks? Kas vallavanem Max Kauril pole piinlik küsida sotsiaalministrist erakonnakaaslaselt sellist rahasummat, mis peaks ka vallale endale jõukohane olema.  

Miks ma nii arvan? Meenutame näiteks, et alles tänavu kevadel tahtis volikogu võimuliit pikemalt mõtlemata eraldada endise vallavanema Martin Repinski lahkumishüvitiseks 14 400 eurot − peaaegu kolm korda rohkem kui praegu puuetega lastele vajaka jääb. Kas tõesti on valla rahaline seis muutunud poole aastaga niivõrd drastiliselt, et kevadel kasutamiseks täiesti vaba olnud raha on nüüdseks viimase euroni kadunud? 

Kindlasti saavad vallajuhid oma õigustuseks väita, et suurem osa eelarvetuludest on eraldatud algusest peale kindlaks otstarbeks ning et vallas on veel palju valdkondi, mis rahastust vajavad. Kuid elutähtsa puuetega lastele mõeldud teenuse osutamine peaks oma elanike heaolust kas või mingil määral hooliva valla jaoks selgelt prioriteetne olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles