Šampanjasotsialistide demagoogia

Max Kaur
Copy
Max Kaur, Jõhvi vallavanem, Keskerakond
Max Kaur, Jõhvi vallavanem, Keskerakond Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraat Pavel Prokopenko püüab Põhjarannikus 14. novembril moraliseerida Jõhvi valla teemadel.

Kuigi Pavel Prokopenko ei ole valimistel pälvinud valijate usaldust ja kuhugi teda valitud ei ole, on vallavalitsusele siiski iga vallaelaniku ja isegi väljaspool valda elava inimese arvamus tähtis.

Kui see loomulikult suisa valetamine ei ole. Võtame näiteks Prokopenko erakonnakaaslase Katri Raigi, kes  süüdistas Jõhvi valda selle aasta alguses asjades, mida ei olnud toimunud. Eksis räigelt faktide vastu. Kes teda küll eksiteele võis viia... Raik ja vald lahendasid omavahel selle piinliku vahejuhtumi.

Paistab aga, et šampanjasotsialistid õppust võtnud ei ole. Küsimus ei ole selles, et tegutsetakse stiilis "Baba-Jagaa on vastu". Ollakse kõige vastu, isegi selle vastu, et Jõhvi saaks taas linnaks. Ei märgata, et vallavalitsuse liikmete arv on vähenenud kolmele. Et Jõhvi vallavalitsus on võtnud suuna valitsemiskulude vähenemisele, mis kajastub ka uues eelarveprojektis.

Siiski on uue madaluse astme šampanjasotsialistide poolt saavutanud Pavel Prokopenko, kes kirjutas, et "isegi vähekaitstud lastelt viimsetki ära võetakse…", pidades silmas seda, et Jõhvi vald taotleb riigi käest puuetega laste toetuseks lisaraha.

Mismoodi raha taotlemine riigi käest Jõhvi laste heaks võiks raha Jõhvi lastelt ära võtta, jääb selgusetuks. Jõhvi vald taotleb riigi käest raha igal juhul, nii nagu seda teevad teisedki Eesti omavalitsused, kui neil selleks õigus on.

Igal juhul puuetega lapsed Jõhvis teenusteta ei jää, seda võin valla inimestele kinnitada kui vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles