Hurraaga edasi. Kuhu?

Riho Sillar
Copy
Riho Sillar, Jõhvi valla elanik
Riho Sillar, Jõhvi valla elanik Foto: Peeter Lilleväli

3. detsembri Põhjaranniku artiklist selgus, et avatud Pargi keskuse I etapil puudub siiani kasutusluba. Miks, jäigi selgusetuks

. Jõhvi vallavanem Max Kaur jutustas oma vastuses küll valla osalusest äriühingus ja sellega seonduvast juriidilise ekspertiisi vajadusest, küll jäähallist ja ujulast ning kinost. Hotelligi olevat vaja. Mis seos on kõigil neil toredatel asjadel konkreetse kasutusloaga, jäigi selgusetuks. Poliitikud otsustavad, sest vaid nemad teavad, millal ja kellele midagi anda. Kui pole poliitiliselt ustav, siis jäädki ootama.

Ja üldse pidavat kasutusluba üks formaalsus olema. Vot see teadmine on juba midagi täiesti uut. Selle loogika järgi on ka ehitusloa olemasolu vaid formaalsus. Ju siis on karistusedki formaalsed. Seega, seltsimehed, kõik ehitama ja kasutama, sest mitteehitamine ja mittekasutamine on igatahes tagasiminek.

Tegelikult on vallavalitsus ise muutunud üheks formaalseks moodustiseks, kus üheks on põimunud nii poliitiline kui ka administratiivne haldussuutmatus. Ometi on praeguse vallavalitsuse liikmeks ka endine valla ehitusspetsialist Natalja Abel, aga tundub, et temaga juhtuski see kõige hullem: andis partei ameti, võttis au, mõistuse ja südametunnistuse. Hoobilt, nagu nõiaväel. Abivallavanem Aleksei Naumkinilt ei oota keegi ammu enam midagi, ju kooskõlastab asja jälle prokuratuuriga ning vastust veel ei ole ja ei ole...

Jääb kaasa tunda Jõhvi valla veel mõtlevatele ametnikele. Tolerantsuse järgmine etapp pidavatki olema see, et tuleks keelata tarkadel mõelda, et mitte solvata rumalate tundeid. Nii et pidage vastu, kas või formaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles