AASTA HÄIREKELL − Mare Roosileht

Põhjarannik
Copy
Foto: Kalev Prits

Ta võis ilmuda jubeda painajana Mailis Repsi, Jüri Ratase ja kogu Keskerakonna valimiskampaania meistrite kõige halvematesse unenägudesse, kui kevadel selgusid riigikogu valimiste tulemused

Bravuurikalt reitingutabelite tipus trooninud keskpartei sai pearivaalilt Reformierakonnalt haledalt lakki. See on muidugi spekulatsioon, aga mitmed eksperdid ning ka mõned keskerakondlased ise tunnistasid, et põhjuseks sai sogamine tulevase Kohtla-Järve riigigümnaasiumi õppekeele ümber. 

Lapsevanem Mare Roosileht, kes ise töötas samal ajal Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži arendusjuhina, asus kaevikute rajamist tulevase gümnaasiumi ümber korraldama kohe, kui sai selgeks, et haridusministeerium keerutab mingit imelikku juttu sellest, kuidas tulevasest koolist saab täielikult eestikeelne kool, kus tegelikult aga suurem osa õppetööst hakkab käima vene keeles. Sellest kerkis põhimõtteline küsimus eestikeelse hariduse tulevikust Kohtla-Järvel ja kogu Ida-Virumaal laiemalt. Keskerakonna juhitud valitsus ei saanudki sellele küsimusele vastamisega hakkama, kartes kaotada vene hääli Ida-Virus, ent kaotas neid ilmselt korralikult seetõttu üle riigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles