NÄDALA KUJU − Meelis Virkebau

Põhjarannik
Copy
Meelis Virkebau.
Meelis Virkebau. Foto: Andras Kalla / Scanpix

Selles, et eeloleval esmaspäeval jätkub Kiviõli 1. keskkoolis koolitöö ja õpetajad ei alusta tähtajatut streiki, on oluline roll Meelis Virkebaul. Ameti poolest on ta küll juba mitmeid aastaid riikliku lepitaja ametis, ent 28. detsembril Kiviõli 1. keskkooli aulas toimunud rahvakoosolekul oli ta kohal pigem selle kooli vilistlasena, kes oli oma kodukooli ja vallavõimude vahel vallandunud tüli juba pikemat aega murega jälginud. 

Koosolekul, kus osapooled kordasid suuremas osas juba varem teada-tuntud seisukohti ja erilist lähenemislootust ei koitnud, tõusis Virkebau lõpuks püsti ning soovitas vallavalitsusel Heidi Uustalu koolidirektori ametisse ennistada ja sõlmida temaga leping õppeaasta lõpuni. Siis jääks pool aastat lepituse otsimiseks.  "No ja kui selleks ajaks pole ühisele arusaamisele jõutud, siis soovitan ma teha nii nagu Rooma paavsti valimisel: pange osapooled majja luku taha ning ärge tehke uksi lahti enne, kui korstnast hakkab tõusma valget suitsu," sõnas ta. 

Virkebau ettepanek aitab end puntrasse ajanud vallavõimudel sellest olukorrast välja tulla, ilma et peaks vallamajas valge lipu heiskama ja käed üleval välja sammuma. Nüüd ongi sündmused selles suunas arenemas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles