JUHTKIRI Kiviõli koolitüli pole lõppenud

Põhjarannik
Copy
Kiviõli 1. keskkool.
Kiviõli 1. keskkool. Foto: fundehitus.ee

Kuigi võib tunduda, et Kiviõli 1. keskkooli ja Lüganuse vallavalitsuse vastasseis on praeguseks lõppenud, pole see kaugeltki nii. Pärast seda, kui endine koolidirektor Heidi Uustalu poliitilistel põhjustel ametist maha võeti ning ta keeldus ajutiseks koolijuhi kohusetäitjaks naasma, kuna vald soovis vastutasuks, et ta loobuks kohtuhagist, on fookus läinud selle peale, kellest saab uus direktor. 

Tänaseks on teada kolm kandidaati. Me ei tea kuigi palju Pille Alonovist, kes on töötanud Tallinna vangla hariduskorraldajana ja lühikest aega Koeru põhikooli direktorina. Kaks ülejäänud kandidaati on aga kohapeal tuntud inimesed. 

Tarmo Valgepea on kahtlemata tõsiseltvõetav kandidaat ja tuntud kui Mäetaguse põhikoolis oluliste reformide läbiviija ning Jõhvi riigigümnaasiumi käivitaja. Kuid Valgepeal on oma miinused, millele vihjab juba seegi, et Mäetaguse põhikoolist lahkus ta vastasseisus kohaliku omavalitsusega Jõhvi riigigümnaasiumi rajama. Sealtki läks ta päevapealt kokkuleppel tööandja ehk haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kiviõli 1. keskkooli õpetaja Anu Vau on kohalikule kogukonnale tuntud pedagoog. Ent Lüganuse koolisõjas positsioneeris ta end avalikult koos ülejäänud kooliperega Heidi Uustalu seljataha ehk vallavalitsuse vastu. 

Vallavalitsusel seisab ees raske ülesanne: leida kooli etteotsa inimene, keda usaldab ka koolipere ning kes oleks suuteline taastama lõhutud suhted kooli ja vallavõimu vahel. Kuna see konflikt lasti liiga kaugele areneda, on sellise inimese leidmine pehmelt öeldes keeruline.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles