NÄDALA KUJU − Georgi Tunjov

Põhjarannik
Copy
Foto: SPAL Ferrara

Tundub, et seda, millega alles 18aastane Narva noormees Georgi Tunjov on hakkama saanud, ei adu veel täielikult laiem üldsus ei Ida-Virumaal ega Eestis tervikuna. Jõuda nii noorelt maailma ühe tugevama jalgpalliliiga − Itaalia Serie A klubiga profilepinguni ja pääseda oma meeskonna eest platsile selliste gigantide nagu AC Milani või AS Roma vastu, on erakordne sündmus. 

Kahtlemata on spordis olulised maailmameistrivõistluste ja olümpiamängude medalid ning selle nimel näevad meeletult vaeva kõigi alade sportlased. Ometigi on jalgpall nii konkurentsitiheduse, globaalse tähelepanu kui ka selles äris ringleva raha poolest kõigist ülejäänud aladest mäekõrguselt üle. Profilepingut Itaalia kõrgliiga klubiga ihkavad kümned tuhanded Itaalia oma vutipoisid, mitu korda rohkem on selle poole püüdlejaid Balkani riikides, Aafrikas ja mitmel pool mujal maailmas.

Siis aga õnnestub Narva poisil 16aastaselt pääseda Serie A klubi SPAL noorteakadeemiasse, mis iseenesest ei garanteeri veel midagi, sest seltskonnast jõuavad edasi suurde jalgpalli vaid üksikud. Aga vähem kui kahe aastaga suutis Georgi Tunjov oma sisuga tõestada, et väärib kohta põhimeeskonnas. Ida-Virumaa jalgpallihuvilistel on nüüd eriti põhjust Itaalia liigal silma peal hoida.

Pealegi, kuulub Tunjov meeskonda, mille peatreeneriks sai äsja Luigi Di Bagio - Itaalia endine vutitäht, kes on mänginud saapamaa rahvuskoondides üle 30 mängu ja juhendanud treenerina Itaalia noortekoondist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles