NÄDALA KUJU − Viktor Rauam

Põhjarannik
Copy
Lüganuse vallavanem Viktor Rauam.
Lüganuse vallavanem Viktor Rauam. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Temale on kriitilisem aeg nüüd möödas, sest sel neljapäeval otsustas Lüganuse volikogu vallavanema napi ühehäälse enamusega ametisse jätta. See oli volikogu enamuse sõnum, et nad kiidavad heaks selle, kuidas vallavanem kolme kuu jooksul Kiviõli 1. keskkooli rahvaga kestnud tülis käitus.

Ka Rauam ise ütles, et pole midagi valesti teinud, leidnud ta ju kiiresti vallandatud direktori Heidi Uustalu asemele kohusetäitja. Jah, tõepoolest, ning ka ähvardavat õpetajate streiki suudeti vältida. 

Aga karta on, et see sõjakirves jääb veel tükiks ajaks maha matmata. Kuigi koolirahu on näiliselt taastunud ning uus, ka kooliperet rahuldav direktor ametisse kinnitatud, ei kustu juhtum kogukonna mälust ilmselt niipea, kuidas Rauami usaldamise poolt hääletanud ka ei tahaks. Keskerakond ja Isamaa jäävad vastutama Kiviõli koolirahu ja kogu Lüganuse valla maine kahjustamise eest ning oht, et valijalt saadakse järgmistel kohalikel valimistel karistada, on üsna reaalne. Kuigi sinna on aega rohkem kui poolteist aastat ja on levinud arusaam, et valija mälu on lühike.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles