JUHTKIRI Lugu, millest keegi ei võitnud

Põhjarannik
Copy
Heidi Uustalu.
Heidi Uustalu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamisest on möödas pool aastat ning see lugu on jõudnud kohtulahendini, mis andis õiguse endisele koolijuhile. Kuigi tema ametisse ennistamine kõne alla vähemalt kohtuotsusega tulla ei saa, on sellel siiski oluline tähendus ka laiemale avalikkusele.

Me kõik mäletame, kuidas Kiviõli kooli loole elas tegelikult kaasa kogu Eestimaa ja oli tugevalt tunda, et rahva poolehoid kuulus vallandatud direktorile. Sest kõik said aru, et tegemist oli lihtsalt poliitiliselt motiveeritud arveteklaarimisega ning põhjendused, kuidas Uustalu korraldas koolis mingit poliitpropagandat ja ajupesu, ei olnud faktidega piisavalt toestatud.

Aga tegelikult ei võitnud sellest loost ükski osapool. Kui kired Kiviõlis lõkkele lõid, siis  ennustasime Põhjaranniku juhtkirjas, et direktori vallandamise lugu ei ole veel kaugeltki läbi ja pole sugugi võimatu, et vallavõim ise lendab oma võttest selili. Nagu selgus, oli meil õigus. See koolitüli tõi kaasa võimuvahetuse Lüganusel.

Aga ennatlik oleks arvata, et see juhtum loetakse lõpetatuks kohtuotsuse jõustumisega. Me usume, et see hakkab mõjutama järgmisel aastal toimuvate kohalike valimiste tulemusi Lüganusel. Uustalu vallandamise eest vastutavad Isamaa ja Keskerakond peavad olema valmis selleks, et valijad karistavad neid selle eest, et nad rahva häält kuulda ei võtnud ja järgisid pigem oma madalaid poliitilisi instinkte.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles