JUHTKIRI Spordikool ei peaks olema poliitkool

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viimastel aastatel kõvasti politiseeritud Jõhvi spordikooli jaoks ei ole järjekordse volikogu liikme sattumine selle etteotsa ilmselt kõige parem variant.

Seda enam, et juunis võimule tulnud seltskonnast on paljud ja sealhulgas ka värske spordikooli direktor Aivar Surva ise tauninud vallaasutuses poliitikutele töökohtade loomist. Ei ole kahtlustki, et nüüd, mil võim on pöördunud, hakkab opositsioon seda igal sobival võimalusel meelde tuletama ja spordikool jääb jätkuvalt üheks poliitilise võitluse tandriks Jõhvis. 

Poliitika toomine spordikooli on samas ilmselt ka põhjus, miks osa inimesi, kel oleks nii teadmisi kui kogemusi sporditöö korraldamisel, sellest konkursist kõrvale hoidsid. Pole ju mõtet võtta riske ja asuda töökohale, mis iga kell volikogus toimuva poliitilise võitluse tõttu kaduda võib. Nii ei jäänudki vallavalitsusele eriti palju valikuid.

Samas on praegune olukord Survale, kes on olnud omavalitsusjuht nii Mäetagusel kui Jõhvis, hea võimalus näidata, kuidas on võimalik spordikoolist poliitilist võitlust eemale tõrjuda ja keskenduda spordielu edendamisele.

See ei ole viimaste aastate segaduses sugugi lihtne töö. Selgemaks on vaja teha spordikooli rollid: kas see on vaid noorte spordihuviliste huvikool või kogu Jõhvi spordielu eestvedaja või mõlemat? Kas valla spordiobjekte, mida on loksutatud käest kätte, peaks haldama spordikool, tavalised koolid või vald? Millised on spordikooli ja klubide suhted? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles