Kohtla-Järve tantsumaratonist on saamas traditsioon

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve tantsumaraton on tantsijaile lahe suvelõpetus.
Kohtla-Järve tantsumaraton on tantsijaile lahe suvelõpetus. Foto: Erakogu

Juba teist aastat järjest toimus suve lõpus Kohtla-Järve kultuurikeskuses kolmepäevane tantsulaager "Summer Dance Camp 2020", meelitades kohale tänapäeva tantsustiilide austajaid mitmetest Ida-Virumaa linnadest. Sel aastal oli osalejaid rohkem kui mullu − 60 − ning hoogu andsid Pärnu, Tartu, Sillamäe ja Kohtla-Järve õpetajad.

Korraldajate sõnul on tantsulaagri peaeesmärk säärasel huvitaval moel suvevaheajale punkt panna, mõttekaaslastega kohtuda, midagi uut õppida, sõbruneda kolleegidega teistest kollektiividest ja valmistuda uueks loomehooajaks. Laagri koordinaator Ainikki Seppar märkis, et kõik kavandatu õnnestus. Tal on väga hea meel Ida-Viru noorte aktiivsuse ja selle üle, et kõik osalejad kolmepäevase maratoni vastu pidasid − tantsiti iga päev kella 10-17.

"Laagrisse olid oodatud kõik huvilised, ainus piirang oli, et osaleja peab olema vähemalt seitse aastat vana," kommenteeris Seppar. "Kohale tulid tantsijad Narvast, Sillamäelt, Jõhvist ja Kohtla-Järvelt. Kõik korralduskulud võttis enda kanda kultuurikeskus ning tänu sellele olid professionaalide meistriklassid kõigile tasuta."

Marit-Jenna Seppar viis iga päev läbi soojenduse ja hommikuse zumba, seejärel prooviti ühes Pärnust pärit Kadi Keskülla ja tartlase Aleksandr Žemžuroviga mitut moodsat tänavatantsu stiili. Jekaterina Netsel andis nüüdistantsutunde ning Ainikki Seppar õpetas erisuguseid kompositsioone. Kõik edusammud jäädvustati videole − lähitulevikus ilmuvad Facebookis lühikesed "aruanded".

Seekordne tantsulaager toimus Kohtla-Järve kultuurikeskuse peahoones ning osavõtnute sõnul neile siin meeldis: paljud neist on valmis tulema ka järgmisel aastal. Ainikki Seppar lubas, et teeb kõik endast oleneva, et traditsiooni jätkata, sest loomeprotsess on lõputu ja kolleegid leiavad alati midagi, mida üksteisega jagada. Võttes arvesse senist kogemust, püütakse järgmisel aastal osalejad nooremasse ja vanemasse vanuserühma ära jagada.

"Kõigil on jalad ja kogu keha valusad," teatasid tantsijad naeratades. "Säärane algus pärast suvist pausi! Sellest hoolimata pakatame rõõmust ja muljetest ning ootame uue tantsuhooaja algust."

Paljude kollektiivide jaoks on see aga juba alanud: proovid ja trennid kestavad augustist peale. Uute tulijate vastuvõtt algab lähipäevil, Ainikki Seppar ootab tantsukollektiiviga Viis Tähte liitujaid juba 28. augustil kell 18 Vahtra loomekeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles