JUHTKIRI Poliitiline trikitamine

Põhjarannik
Copy
2019. aasta kevadel pani Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East Max Kaurile kaela vallavanema keti.. Sel kevadel tahtis ta seda temalt ära võtta, aga Kaur mängis Easti üle ja hoopis viimane jäi oma ametist ilma. Nüüd, kui põleb taas Kauri jalgealune, kutsub ta Easti taas oma paati.
2019. aasta kevadel pani Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East Max Kaurile kaela vallavanema keti.. Sel kevadel tahtis ta seda temalt ära võtta, aga Kaur mängis Easti üle ja hoopis viimane jäi oma ametist ilma. Nüüd, kui põleb taas Kauri jalgealune, kutsub ta Easti taas oma paati. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Praegune Jõhvi volikogu ja võim üleüldiselt on jätkuvalt ammendamatu allikas poliitilisteks rindeteadeteks, sest stabiilset juhtimist pole siin nähtud juba aastaid. Ka Põhjaranniku ajakirjanikelt on kolleegid teistest väljaannetest küsinud, mis koht see Jõhvi selline on, et seal võimu pärast niisuguseid lööminguid peetakse. 

Lihtsam vastus oleks muidugi see, et võitlus käib selle nimel, kas Jõhvil õnnestub saada ja jääda ausa ja läbipaistva juhtimisega vallaks, mis on orienteeritud dünaamilisele arengule, nagu me seda üle kümne aasta tagasi nägime, või allutatakse see korruptsioonitunnustega valitsemisstiilile, mille eesmärk on võimulolijate võimalikult suur isiklik heaolu.

 Räägitagu mida tahes, ent välja paistab see siiski pehmelt öeldes põhimõttelagedalt.

Selle võitluse käigus oleme me näinud inetuid asju, alates spetsialistide ja lugupeetud juhtide põhjendamatutest vallandamistest kuni häälte ostmiseni ametikohtade ja munitsipaalhangete kaudu. 

Need jõud, kes tulid võimule tänavu mõned kuud tagasi ja on väitnud kogu aeg, et just nemad soovivad läbipaistvat ja ausat valitsemist, kus kedagi ei osteta ära hüvede ega ametikohtadega, on sattunud nüüd olukorda, kus poliitiline turbulents võib nad uuesti võimult viia. Ja on arusaadav, et sellises olukorras tehakse tööd, et tagada volikogus endale vajalik häälteenamus. Kuid küsimus on niinimetatud punases joones. 

Me teame ka, et suur osa praegusest Jõhvi koalitsioonist on olnud kriitiline endise volikogu esimehe ja kunagise vallavanema Eduard Easti suhtes. See koalitsioon võttis ta juuni keskel volikogu esimehe ametist  maha. Kuid nüüd, mil jõujooned volikogus on koalitsiooni jaoks taas ülihapraks muutunud, tahetakse Eastile pakkuda vallas tööd ja ta Keskerakonnas rehabiliteerida. Räägitagu mida tahes, ent välja paistab see siiski pehmelt öeldes põhimõttelagedalt. Kui praegune koalitsioon leiab, et poliitika ongi selline ja selleks, et Ossipenkot võimust eemal hoida, on kõik vahendid head, oleks vähim, mida nad teha saavad, mitte rääkida sellisel juhul ausast valitsemisest, kus pole kohta poliitilisel trikitamisel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles