JUHTKIRI Volikogu esimehe haamer kui värbamisvahend

Põhjarannik
Copy
Pankrot
Pankrot Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi sai sel nädalal uue volikogu esimehe, Narva saab kõigi eelduste kohaselt detsembris. 

Mõlemal juhul on samasuguseks jooneks, et nii Jõhvi uus volikogu esimees Aleksei Naumkin kui ka Narvas sellele kohale kandideeriv Tatjana Stolfat on lubanud astuda Keskerakonda.

Viimastel aastatel mitmetes Ida-Virumaa omavalitsustes võimult tõrjutud ja kogu maakonnas populaarsust kaotanud Keskerakond on asunud vähem kui aasta enne kohalikke valimisi oma positsioone taastama. Samas paistab veidrana välja, et selleks sisuliselt ostetakse uusi liikmeid, lubades neile juhtivaid kohti omavalitsuste eesotsas. Justkui mõni jalgpalliklubi värbab endale üleminekuaknas uusi mängijaid, lubades neile uues klubis rohkem mänguaega ja head palka. Väga kõvasti oma ridu nõnda kasvatada ei saa, sest paraku on volikogu esimeeste kohti Ida-Virumaal vaid kaheksa.

Küllap lähtub parteitehnoloogiline arvestus sellest, et volikogu esimehed on enne valimisi rohkem pildis − lilli üle andmas, linte lõikamas, poseerimas mitmesugustel üritustel − ja küllap selle õnge õnnestub püüda ka valijaid. 

Märksa olulisemad peaksid olema siiski mõtted ja ideed, mida Keskerakond oma Ida-Viru valijatele pakub. Maailmavaatega kipub sellistel värbamistel vähe pistmist olema. Meenutagem, et näiteks Aleksei Naumkin oli veel üsna hiljuti hoopis sots.

Keskerakonna mainele ei mõju hästi ka lõputud omavahelised kisklemised, millest jääb tavakodanikele mulje, et nii Narvas kui ka Jõhvis on mitu Keskerakonda nagu mõnel omal ajal kuulsust nautinud popbändil, mille eri koosseisud mööda ilma tuuritavad ja end ehtsaks kuulutavad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles