NÄDALA KUJU − Hardi Murula

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Hardi Murulal on ametikoht, mis esimese ütlemisega ilmselt pähe ei jää: Ida-Virumaa omavalitsuste liidu õiglase ülemineku platvormi koordinaator. Nimetus nimetuseks, aga just Murula on juba rohkem kui aasta aega näinud kõvasti vaeva selle nimel, et Ida-Virumaal oleks tulevik helgem ja maakond Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondist terenduvaid sadu miljoneid eurosid võimalikult targalt ja tulemuslikult kasutaks.

Kuigi on olnud tagasilööke, kus naabermaakondadel on õnnestunud poliitilistes kuluaarides rääkida välja oma tükid Ida-Virumaale mõeldud rahast ja valitsus pole kohapeal tehtud ettepanekuid täiel määral arvestanud, on Murulast selles protsessis kujunenud üks silmapaistvamaid Ida-Virumaa huvide eest seisjaid. 

Sel neljapäeval oli ta ligemale tund aega Toompeal parlamendi kõnetoolis, kus ta esitas Ida-Virumaa seisukohad rohepöördega seotud teemadel ja vastas hiljem riigikogu liikmete arvukatele küsimustele. 

Murula on tabavalt sõnastanud kogu selle protsessi tuuma: tuleb teha tarku otsuseid, et õiglane üleminek ei muutuks Ida-Virumaa jaoks altminekuks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles