JUHTKIRI Narva võimalus

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Vaadates meedia reaktsiooni ning seda, kui põhjalikult ajakirjanduses Narva linnapea vahetust käsitletakse, võib jääda mulje, et Katri Raigi valimist piirilinna juhiks on üle tähtsustatud. Sest on ju selge, et üleöö linnapea vahetus mingeid järske muutusi endaga kaasa ei too, ning küsimus on seegi, kas ja kui palju jõuab uus meer enne oktoobrikuiseid valimisi üldse olulist korda saata. 

Narva linn on seni püüdnud riigile pahatihti vastanduda, kui see on soovinud siin midagi teha. Meenutagem segadusi Narva muuseumi, gümnaasiumireformi või Vaba Lavaga. Rääkimata arusaamatust käitumisest Narva kandideerimisel Euroopa kultuuripealinnaks. Nüüd on võimalus olla riigile partner ning seeläbi oma arengut kiirendada. 

Viimastel aastakümnetel on Narvat juhitud kui vürstiriiki, kus asju otsustas üks isik. Üle kümne aasta tagasi oli selleks ärimees Aleksandr Moissejev, kes lõpuks altkäemaksu andmise eest vangi läks. Seejärel sai Narvas otsustajaks seni samuti ettevõtjana tegutsenud Aleksei Voronov, kes lõpuks altkäemaksu võtmise eest vangi pandi. Tekkinud peataolek senises võimuleeris andis opositsioonile võimaluse aastaid korruptsioonihõnguliselt tegutsenud võimu pööramiseks. Sümboolne on, et uueks linnajuhiks saab endine siseminister. Küsimus ongi selles, kas Narva kasutab ära võimaluse muuta oma võim ausaks, läbipaistvaks ja linnaelanike huvidest lähtuvaks või on tegemist ajutise turbulentsiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles