NÄDALA KUJU − Keit Pentus-Rosimannus

Põhjarannik
Copy
Foto: reform.ee

Sel nädalal ametisse astunud Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonivalitsus  teatas enda valitsuse ühe põhisõnumi. Põlevkivitööstusse riik enam ei investeeri ning kogu see fossiilijama tuleb kinni panna. Eks selline jutt ehmatas paljusid, sest polnud täpselt aru saada, mida uus valitsus plaanib, ehkki seda põlevkivitööstuse sulgemise plaani on nimetatud uue koalitsioonilepingu kõige konkreetsemaks osaks

Kogu sellest jutust said need, kes asjast vähegi teavad, aimu, et uue valitsuse eestkõnelejad kuigi põhjalikult seda teemat ei valda. Nad teavad, et põlevkivitööstus on paha, vanamoodne ning sel pole tulevikku. Seda, et olevikus toob see nii riigile kui Ida-Virumaa elanikele sisse sadu miljoneid eurosid, ei peeta kuigi oluliseks. Selle asemel räägitakse müstilistest tulevikutehnoloogiatest, mis uduses tulevikus neid töökohti asendama hakkavad.

Küllap on siin oma osa olnud rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusel, kes veidi vähem kui 10 aastat tagasi keskkonnaministrina Ida-Virumaa põlevkivitööstust vaenas, seistes keskkonnatasude tõstmise eest ajal, mil maailma naftahinnad olid maadligi. Nüüd on Pentus-Rosimannus rahandusminister ja ühtlasi riigi kui ainuaktsionäri õiguste teostaja Eesti Energias. Kui ohtlik see meie põlevkivitööstuse töökohtadele on, saame näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles