JUHTKIRI Maksumaksja raha luhvtitamine

Põhjarannik
Copy
Jõhvi spordikooli juhist on viimastel aastatel saanud maakonnakeskuse üks poliitilisemaid töökohti, mille juhtide vahetamine käib enamvähem samas taktss raekojas toimuvate võimupööretega. 

PEETER LILLEVÄLI
Jõhvi spordikooli juhist on viimastel aastatel saanud maakonnakeskuse üks poliitilisemaid töökohti, mille juhtide vahetamine käib enamvähem samas taktss raekojas toimuvate võimupööretega. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Viis, kuidas Jõhvi võimud mõjutasid spordikooli direktorit Aivar Survat vabastama kohta, on järjekordne ere näide maakonnakeskuses viimastel aastatel levinud personalipoliitikast, mille kulud veeretatakse külma kõhuga siinsete maksumaksjate õlule. 

Seal võib näha samasugust käekirja, nagu kasutas juba Martin Repinski juhitav vallavalitsus, tõrjudes ametist hulga töötajaid, kes talle lihtsalt ei sobinud või kui oli vaja tekitada vaba koht kellelegi nii-öelda omadest. Näiteks vabastati samasugusel moel nagu praegu spordikooli direktori koht 2018. aastal Jevgeni Fedorenkole. Varasemat direktorit Helen Masti veendi võtma vastu teist ametikohta, mis peagi aga kaotati. 

Jõhvi vald (loe: maksumaksjad) on pidanud käima välja raha hüvitiste maksmiseks ka näiteks raamatukogus. Endise direktori Ingrid Spitzi kasuks töövaidluskomisjoni otsuse alusel koguni aastapalga. Endisele peaspetsialistile Anne Kipparile 7000 eurot, lisaks veel õigusabikulud, mille suurus on selgumisel. 

Küsimusele, miks otsustas vallavalitsus maksta veidi üle poole aasta spordikooli direktori ametis olnud Aivar Survale, kes omal soovil lahkub, kolme kuupalga suuruse hüvitise ja pakkuda talle samas uut ametit, ei olnud vallavanem Jüri Konradil midagi sisulist ja mõistlikku öelda peale selle, et "vallavalitsus arutas ja otsustas". 

Põhjendatud küsimus, kes ja kuidas sellise maksumaksja raha luhvtitamise eest vastutab, jääb jätkuvalt õhku. Samuti ei saa edaspidi tõsiselt võtta vallavõimude väiteid, et vallal pole mõne vajaliku ettevõtmise jaoks raha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles