JUHTKIRI Udune jäähall

Põhjarannik
Copy
Ida-Virumaa üks suuremaid kaubanduskeskusi on Jõhvis asuv Pargi keskus. Alates 3. maist saavad seal taas uksed avada kõik kauplused. Kino jääb esialgu suletuks.
Ida-Virumaa üks suuremaid kaubanduskeskusi on Jõhvis asuv Pargi keskus. Alates 3. maist saavad seal taas uksed avada kõik kauplused. Kino jääb esialgu suletuks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aasta oli siis 2012, kui Jõhvi vald otsustas oma maatükkidega tulla ettevõtmisse, mida hakkas vedama kohalik ärimees ja poliitik Allan Mänd. Plaan oli paljutõotav: lisaks linna uhkeimale kaubanduskeskusele pidi siia rajatama hotell, spaa, ujula ning jäähall. Vallavalitsus küsis veel oma kinnistute sellise kasutuse kohta riigilt luba, sest riik oli omavalitsusele need maatükid sotsiaalmaana loovutanud. 

Ent projekt ei tahtnud kuidagi veerema hakata. Raskusi oli rahastaja leidmisega, lõpuks sattus Mänd sama projektiga seoses kriminaaluurimise alla, mis lõppes ka süüdimõistmisega. 

Kuigi Mänd oli selleks ajaks paberite järgi igalt poolt omanike ringist väljas, jätkas ta asjaajamist ning lubas endiselt, et kõik plaanitud-lubatud objektid tulevad. Pärast pikka kemplust sai Pargi keskus lõpuks vallavalitsusest ka tingimusteta kasutusloa. Kuid ammu enne seda hakkasid liikuma jutud, et Männil on juba valmis vaadatud uus krunt, kuhu väidetavalt plaanitakse jäähalli, mis pidi algul tulema Pargi keskuse juurde. Ja hoplaa, volikogu asubki muutma selle südalinna krundi otstarvet. 

Jäähalli rajamine on ju igati positiivne ettevõtmine, kui kogu seda asjaajamist ei kataks mingi sogane uduloor. Koos veekeskuse, ujula ja hotelliga on seda nii kaua kavandatud, et paljudel on ammu kadunud usk nende projektide realiseerimise võimalusse. Kogu seda asjaajamist on läbi aastate saatnud paras soga ja uduloor, kuid sellistes asjades ootaks küll nii vallavõimult kui ka ettevõtjalt selget, arusaadavat ja läbipaistvat asjaajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles