NÄDALA KUJU − Eneli Jefimova

Põhjarannik
Copy
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eneli Jefimova on alates läinud pühapäevast esimene Ida-Virumaa sportlane, kes on kindlustanud endale pääsu Tokio olümpiale. Ta on seni ka ainus Eesti ujuja, kes hirmkõvast olümpianormist jagu saanud. Ja mitte nibin-nabin, vaid ajaga, mis oleks andnud 100 meetri rinnuliujumises Pekingi olümpial pronksi ja Rio olümpial kuuenda koha.

Otsesõnu öeldes on alles eelmise aasta lõpus 14aastaseks saanud Sillamäe tüdruk, kes viimased poolteist aastat õpib 8. klassis ja treenib Tallinnas, välgukiirusel jõudnud välja maailma tipptasemele. 

Saavutusele lisab kaalu, et ujumine on maailmas üks populaarsemaid ja tugevama konkurentsiga spordialasid. Tahes-tahtmata tekivad seoses Jefimovaga ka paralleelid leedulanna Ruta Meilutytega, kes üllatas samal alal 15aastaselt kuldmedalivõiduga Londoni olümpial. 

Jefimova lugu on olnud imeline, kuid tuleb mõista, et mida lähemale ta absoluutsele tipule jõuab, seda keerukamaks tal oma rekordite parandamine sajandiksekundite võrra muutub. Kõige suuremad sihid on ta endale paika pannud. Kuid koos oma treeneri Henry Heinaga ütlevad nad ka ise, et Tokio olümpiale pääs tuli boonusena ja on pigem tippvõistluse tunnetamiseks hea. Suurimad unistused peaksid täituma 2024. aastal Pariisis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles