JUHTKIRI Keskerakond, vigadest õppimine eeldab nende tunnistamist

Põhjarannik
Copy
Keskerakond on riigikogu valimistel olnud Ida-Virumaal aastakümneid kõige populaarsem, aga samas on häältesaak pidevalt vähenenud.
Keskerakond on riigikogu valimistel olnud Ida-Virumaal aastakümneid kõige populaarsem, aga samas on häältesaak pidevalt vähenenud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

Ida-Virumaal on põhjust Keskerakonnal silma peal hoida rohkem kui ühelgi teisel parteil, sest see on siin maakonnas domineeriv partei olnud juba üle paarikümne aasta.

Selle erakonna liikmed mõjutavad piirkonna elu tugevamini kui keegi teine. Suuresti just nende õlul lasub vastutus maakonna käekäigu pärast: kui palju on siin inimestel tööd, milline on üldine heaolu ja elukeskkond.

Kui vaadata viimase aasta küsitluste tulemusi, siis tuleb välja, et Keskerakonnaga on rahul palju vähem idavirulasi kui varem. Omaaegne 70protsendiline toetus on kukkunud poole väiksemaks.

Küsitlus on sageli üks asi, tegelik tulemus valimiste päeval hoopis midagi muud. Sellele loodavad Ida-Virumaal ka Keskerakonna juhid. Samas on võimatu mitte tähele panna, et Keskerakond on viimastel aastatel endale augu kaevamisega tegelnud suuresti ise. Omavahelised arveteklaarimised Narvas ja Jõhvis on jätnud mulje, et esmatähtsad on isiklikud huvid ja positsioonid ning kui aega üle jääb, siis võib pisut tegelda ka kohaliku elu arendamisega. Või püüda jätta vähemasti muljet, et see läheb korda.

Aga sellise käitumise tunnevad valijad üldjuhul varem või hiljem ära. Keskerakonna aseesimees Tanel Kiik ütleb tänases Põhjarannikus, et toimunust tuleks õppida. Meeleparandust saab tõsiselt võtta vaid siis, kui nii Narvas, Jõhvis kui ka teistes omavalitsustes võimul olnud tegelased avalikult ja siiralt tunnistavad oma konkreetseid eksimusi. Praegu käib jätkuvalt põhiliselt avaliku raha eest enesekiitmine ja konkurentide halvustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles