JUHTKIRI Milles seisneb Keskerakonna uus poliitika Narvas?

Põhjarannik
Copy
Mihhail Stalnuhhin on Keskerakonna üks suuremaid häältemagneteid Narvas olnud juba üle paarikümne aasta.
Mihhail Stalnuhhin on Keskerakonna üks suuremaid häältemagneteid Narvas olnud juba üle paarikümne aasta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna juhid on sellest ajast peale, kui nad eelmise aasta lõpus koos Katri Raigi ja tema mõttekaaslastega Narvas koalitsiooni lõid, rahulolevalt rääkinud sellest, kuidas nad on oma uue poliitikaga seal kaotatud positsioone taastavad.

Suur küsimus on, milles see uus poliitika seisneb. Et saada volikogus suuremat mõju, on erakonda tagasi meelitatud suurem osa neid saadikuid, kes hilisemale korruptandist kurjategijale Aleksei Voronovile truuks jäädes 2018. aastal Keskerakonnast minema jalutasid. Kui poleks olnud nende saadikute toetust, ei oleks Voronov saanud piirilinnas üles ehitada sellist valitsemissüsteemi, mida Keskerakonna liidrid on ise tauninud.

Selle asemel et tuua poliitikasse uusi tegijaid, võttis Keskerakond taas needsamad saadikud oma hõlma alla ja kuulutab suurt edu. Nüüd, kui linnapea Katri Raik on proovinud seda munitsipaalsete ametikohtade jagamisele tuginevat süsteemi murda, tahab Keskerakond teda ennast ametist minema kihutada.

Keskerakond pole suutnud Narvas uusi säravaid isikuid oma ridadesse tõmmata, isegi ajutiseks linnapeaks Raigi asemele kavatsetakse laenutada reformierakondlasest endist linnasekretäri Ants Liimetsa. Veteranpoliitik Mihhail Stalnuhhini esitamine linnapeakandidaadiks ei ole samuti mingi märk uuest poliitikast ega värskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles