NÄDALA KUJU − Niina Neglason

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Üks Jõhvi staažikamaid poliitikuid Niina Neglason teatas sel nädalal ootamatult, et ei osale eelseisvatel kohalike omavalitsuste valimistel.

Ilmselt on see paljudele konkurentidele rõõmusõnumiks, sest Neglason ei ole olnud valimistel küll sellise suurusjärgu häältemagnet nagu omaaegne vallavanem Tauno Võhmar, ent 140 häält eelmistel valimistel oli arvestatav tulemus, mis viis ta häältekogujate TOPi ülaossa.

Neglason on olnud tugev poliitiline liider neile, kes on hoidnud pöialt sellele, et aastaid Jõhvit oma kontrolli alla allutada püüdnud ärimees Nikolai Ossipenko ei saaks siinset poliitilist kultuuri muuta Kohtla-Järve või Narva oma sarnaseks. Alati pole see õnnestunud ning korra proovis ta oma meeskonnaga ka Ossipenkoga koalitsioonis olla, ent sõprus ei kestnud kaua, sest arusaamad võimul olemise eesmärkidest olid liiga erinevad. Tugevatest juhiomadustest hoolimata on Neglason väga emotsionaalne ja otsekohene, mis tõi talle ehk vastaseid ka enda pooldajate leeris. Küllap nüüdki on omade seas neid, kes rõõmustavad, et Jõhvi raudne leedi lõpuks kõrvale tõmbub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles