REPLIIK Keskerakonna lõputu ringmäng Jõhvis

Erik Gamzejev
, Põhjaranniku peatoimetaja
Copy
Nii Max Kaur, Aleksei Naumkin kui ka Martin Repinski on kõik keskerakondlased ja saanud lühikest aega ka Jõhvi vallavanema ametit proovida, aga selle kõrval ka omavahel ühtelugu maid jagada.
Nii Max Kaur, Aleksei Naumkin kui ka Martin Repinski on kõik keskerakondlased ja saanud lühikest aega ka Jõhvi vallavanema ametit proovida, aga selle kõrval ka omavahel ühtelugu maid jagada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pisut rohkem kui aasta tagasi heitis Keskerakond oma ridadest välja Jõhvi volikogu liikmed Eduard Easti ja Arthur Sepperni. See sündis Martin Repinski ja Max Kauri soovil. Erakonnast väljaheitmisele vaatamata jätkasid East ja Seppern volikogus keskfraktsiooni nime all.

Sügisel tahtis erakonna Ida-Viru piirkonna juhatus visata välja Repinski, kes oli osaline Kauri umbusaldamise korraldamises, aga sellega polnud parteibossid nõus, kuna nii oleks kadunud ka hääl riigikogus.

Sel suvel kerkis Repinski väljaviskamine taas juhatuse päevakorda, sest ta oli umbusaldanud Jõhvi volikogus eelmise aasta lõpus Keskerakonnaga liitunud Aleksei Naumkinit. Repinski olevat väitnud juhatuses, et rikkus jah põhikirja, aga selleks olnud tal erakonna esimehe luba. Piirkonna esimees Marek Kullamägi laiutab vaid käsi: tee nüüd kindlaks, lubas või ei lubanud...

Nüüd on Naumkin asutanud valimisliidu Jõhvi 1. Konkureerimine Keskerakonnaga annab põhjuse seada kahtluse alla tema kõlblikkus kuuluda ristikheina erakonda. Samal ajal impordib kandidaatide defitsiidis olev Keskerakond Jõhvi kandideerima võõrmängijaid nii Tallinnast kui Valgast.

Selle kummalise lõputu ringmängu "Kes kellelt omadest tooli mis hetkel alt ära tõmbab" tuhinas võiks olla mahti mõelda ka sellele, mida nad võimuga Jõhvis peale tahaksid hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles