TÄNAVAKÜSITLUS Mille kallinemine teile kõige kõvemini tasku pihta käib?

Põhjarannik
Copy
Kõige rohkem käib inimeste tasku pihta elektri kallinemine.
Kõige rohkem käib inimeste tasku pihta elektri kallinemine. Foto: Toomas Huik / Postimees

Enamiku perede eelarves annab hindade kasv väga kõvasti tunda.

Foto: Peeter Lilleväli

Gennadi Krehhov, töötu:

Ilmselt kõige − hinnad üha kerkivad. Minule on peamiseks probleemiks toiduained. Leib ja piim on kallimaks läinud, kõik kallineb tasapisi. Kuidas edasi elada? Tuleb hakata kokku hoidma, aga mille pealt?

Foto: Peeter Lilleväli

Artur Stefani, töötav pensionär:

Olukord teeb muret: kõik hinnad kasvavad, palgad aga millegipärast mitte. Või maksis mõnda aega tagasi alla euro, nüüd aga juba kaks korda rohkem. Kütte hind on üldse kui õudusunenägu: maksad kütte eest ära ning alles ei jää niigi palju, et seepi ja nööri osta...

Foto: Peeter Lilleväli

Sergei Jakutovitš, sõidukijuht:

Sõnu polegi, ainult emotsioonid. Muret teevad kõik hinnad − ei jõua nendega sammu pidada. Enamik inimesi ei teeni ju nii palju, et sellele mitte tähelepanu pöörata. Minu arvates on kõige rohkem kallinenud elekter. Varsti tulevad arved, eks siis vaatan, kuidas see mu eelarvet mõjutab.

Foto: Peeter Lilleväli

Ksenia Glasner, koduperenaine:

Kõik hinnad on kerkinud, eriti märgatavalt aga on kasvanud elektri ja soojuse hind. See annab tunda ka igal pool mujal: toiduained maksavad rohkem, teenused samuti. Tuleb kokku hoida ja ka vähem süüa.

Foto: Peeter Lilleväli

Jana Golm, lapsehoolduspuhkusel:

Mul on väike poeg ning pere eelarves annab hindade kasv väga kõvasti tunda. Toit ja küte on kallimaks läinud, uuest aastast ähvardatakse ka vee hinda tõsta. Elatustase langeb kindlasti. Tuleb hakata senisest veelgi rohkem kokku hoidma, võib-olla isegi oma toitumisharjumusi muutma ning üle minema odavamatele ja lihtsamatele toitudele − näiteks putrudele. Parimad palukesed annan muidugi lapsele, ise saan kuidagimoodi hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles