Borodin ja Starodubtsev: Kohtla-Järve reformierakondlased ei rikkunud koalitsioonilepingut

Copy
Kohtla-Järve volikogu kaks Reformierakondlast Vitali Borodin ja Daniil Starodubtsev on volikogu koridoris jutusoonel Kohta-Järve keskerakondlaste liidri Valeri Korbiga.
Kohtla-Järve volikogu kaks Reformierakondlast Vitali Borodin ja Daniil Starodubtsev on volikogu koridoris jutusoonel Kohta-Järve keskerakondlaste liidri Valeri Korbiga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reformierakonna saadikud ei rikkunud Kohtla-Järve volikogu esimehe valimistel Keskerakonna kandidaadi Tiit Lillemetsa poolt hääletades varem sõlmitud nelikliidu koalitsioonilepingut, mis nägi ette, et see koht läheb sotsiaaldemokraatidele. Seda põhjusel, et selleks hetkeks oli see leping juba kaotanud kehtivuse.

Volikogu toimumise ajaks oli teada, et valimisliit Progress taganeb koalitsioonilepingust, kuna neile ei sobi valimisliidu Restart Kohtla-Järve linnapeakandidaat Viktor Andrejev. Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja Restart jõudsid pühapäeva hommikul ühises arutelus järeldusele, et nüüd pole enam keegi selle lepinguga seotud. Igaüks saab tegutseda nii, nagu ise õigeks või vajalikuks peab. Igal osapoolel on vabadus teha, mida nad peavad tähtsaks oma valijate seisukohast.

Arutasime siiski, kas on võimalik Progressi nõudmisele vastu tulla. Tegime plaani, aga kätte jõudis juba öö. Esmaspäeval sai kolm tundi enne hääletamist selgeks, et koalitsiooni pole võimalik taastada. Sel hetkel polnud enam jäänud aega, et anda avalikkusele teada koalitsiooni lagunemisest ja lepingu kehtetuks muutumisest.

Samas me selgitasime sotsiaaldemokraatide volikogu esimehe kandidaadile Eduard Odinetsile oma argumente, miks soovime anda oma hääle Tiit Lillemetsale, aga mitte talle. Uues olukorras ei mänginud meie hääled enam mingisugust rolli. Oli vaja teha otsus, mis on küll sümboolse tähtsusega, kuid toob kasu. Hääletasime konkreetse inimese kui isiksuse poolt.

Reformierakonnal pole praegu Kohtla-Järvel ühegi valimisliidu või erakonnaga koalitsioonilepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles