TÄNAVAKÜSITLUS Kas koroonavastane vaktsineerimine tuleks kohustuslikuks muuta?

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kuigi koroonavastase vaktsineerimise vajalikkusest räägivad nii teadlased, arstid kui ka valitsus, leiab osa inimesi ikka veel, et vaktsineerida pole vaja.

Foto: Peeter Lilleväli

Tatjana Jagonen, töötav pensionär:

Tuleks küll, sest haigeid on siiski väga palju ja lõppu pole sel epideemial näha − üks laine asendub teisega. Mina arvan, et kohustuslik vaktsineerimine aitaks sellest nakkusest kiiremini jagu saada.

Foto: Peeter Lilleväli

Vladimir Jefremov, taksojuht:

Ei ole tarvis. Ma ise olen vaktsineerimata ega taha ka. Mitte sellepärast, et ma vaktsiinivastane oleksin või viirust ei kardaks. Ma lihtsalt arvan, et vaktsiinid on veel lõpuni uurimata ja neil võivad igasugused tagajärjed olla. Kohustuslikust vaktsineerimisest on veel liiga vara rääkida.

Foto: Peeter Lilleväli

Olev Lanno, pensionär:

Kindlasti tuleks. Praegu on nii palju kõiksugu kuulujutte, väljamõeldisi ja segadust, et raske on aru saada, kus peitub tõde. Kui teadlased ja meedikud ütlevad, et kõik peavad end vaktsineerida laskma, siis tehakse kõik ära ilma liigsete küsimusteta − ei teki mingeid probleeme ega tühijutte. Siis saavad kõik end rahulikumalt tunda.

Foto: Peeter Lilleväli

Timur Gontšarenko:

Ei, sest selline kohustus oleks inimõiguste rikkumine. Praegu ei garanteeri ükski vaktsiin täielikku kaitset, inimeste mõjutamiseks on vaja teisi veenmismeetodeid. Iga inimene peab ise riske hindama ja oma valiku tegema.

Foto: Peeter Lilleväli

Johannes Kübarsepp, pensionär:

Ei, mina olen selle vastu. Ma kardan rohkem vaktsineerituid: nad on tähtsust täis, neile on kõik avatud, nad armastavad reisida ja toovad maailmast kaasa igasugu mikroobe − neidsamu uusi tüvesid. Mida rohkem vaktsineerituid, seda rohkem "ülbikuid" ning aina hullemaks läheb. Pealegi põhjustab vaktsineerimise kohustuslikuks muutmine palju pahameelt ja kisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles