TÄNAVAKÜSITLUS Millised on teie pere säästuvõimalused?

Põhjarannik
Copy
Kuna kõik läheb üha kallimaks, peab osa inimesi otsima poest odavamaid toiduaineid.
Kuna kõik läheb üha kallimaks, peab osa inimesi otsima poest odavamaid toiduaineid. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Põhjarannik uuris, kuidas inimesed praeguse tormilise hindade tõusu ajal toime tulevad.

Foto: Peeter Lilleväli

Mihhail Bannov, pensionär:

Raske öelda. Tuleb otsida, kust midagi odavamalt saab. Toitu ostmata ju ei jäta, aga riiete pealt saab kokku hoida küll. Võimalusi on alati, kuid vajadusigi jagub.

Foto: Peeter Lilleväli

Ljudmila Iljenkova, piimatööstuse operaator:

Üldiselt on võimalik kõige pealt säästa. Koroonapandeemia tõttu ei käi ma enam ammu kusagil, ka restoranides mitte. Aga puhkama peab ju ikka. Odavaid toiduaineid ma taga ajada ei taha − olen oma elus juba küllaga säästnud.

Foto: Peeter Lilleväli

Tatjana Ženžarova, teenindustöötaja:

Kõik läheb üha kallimaks ja ilmselt peavad kõik inimesed millegi arvelt säästma: ostma odavamaid toiduaineid, loobuma mingitest meelelahutustest ja loomulikult reisimisest. Ainus asi, mille pealt isiklikult mina ei ole kunagi valmis kokku hoidma, on kingitused lastelastele.

Foto: Peeter Lilleväli

Eduard Arol, pensionär:

Lihtsalt loobun televisioonist − ma pole seda nagunii enam kaks aastat vaadanud. Kogu info on internetis olemas. Teisel korrusel lülitasin kütte välja. Ja veel on vaja tervist tugevdada, et ei peaks ravimeid võtma − need on samuti kallid.

Foto: Peeter Lilleväli

Marina Lebedeva, töötu, väikese lapse ema:

Tuleb ametnike ja saadikute palku kärpida, et nad tavainimeste probleeme paremini mõistaksid. Kui meie perest rääkida, siis meie hoiame kokku kõige pealt: püüame vähem vett ja elektrit tarbida, otsin odavamaid toiduaineid, valmistan ise palju süüa, teen talveks hoidiseid. Kui peres on väikesi lapsi, siis on vaja palju asju, millest loobuda ei ole võimalik. Lastega perel on raske kokku hoida, aga me püüame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles