JUHTKIRI Tänavahoolduse õppetund

Põhjarannik
Copy
Foto: unknown

Jõhvi tänavahoolduse hange lõppes nii, nagu seda poleks ilmselt keegi osanud oodata. Paar tugevamat tuisku suutsid põntsu panna vallavalitsuse koostööle firmaga N&V ning nüüd tuleb hakata uut hanget ette valmistama.

Ometigi pole ju suured lumesajud ja tuisud meie kliimas midagi enneolematut ja kunagi varem pole teehoolduslepingut niimoodi lõpetatud. Seekord ei saanud vallavalitsus enam probleemist mööda vaadata. Kui ikka linnatänavad on päevade ja nädalate kaupa raskesti läbitavad nii jalakäijatele kui sõidukitele, vallavalitsuse telefonid on pahastest kõnedest punased, ei saa võimud enam öelda, et kannatage ära, need ongi talvest tulenevad eripärad.

Tudub, et ka N&V ise ei käitunud kuigi mõistlikult, kui vallavalitsus oma kriitika nende poole suunas. Selle asemel, et otsida probleemi põhjusi ja nendega tegelda, samal ajal avalikult raskusi tunnistades, püüdis firma vallavalitsusele vastusurvet avaldada, saates kirja, kus teatati, et kuna usaldust pole, soovivad nad linnatänavate hooldamise lepingust lahti öelda. Vaevalt see soov siiras oli, ilmselt loodeti, et vallavalitsus selle peale ehmub ja pehmub. Aga sellest sai võimudele hoopis argument N&V-le ust näidata.

Sellega seati end muidugi keerulisse olukorda. Tuleb välja kuulutada uus hange − see võtab aega vähemalt pool aastat. Seni tuleb aga korraldada nii tänavate talvist, kevadist kui suvist hooldust, lisaks sellele ka haljasalade korrashoidu. Kuidas seda kõike tagada, ostes teenust erinevatelt väikeettevõtjatelt? Ja kui kalliks see kõik lõppude lõpuks läheb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles