TÄNAVAKÜSITLUS Kuidas peatada Venemaa?

Põhjarannik
Copy
Kiievis käivad lahingud.
Kiievis käivad lahingud. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Tavainimesed on Venemaa Ukrainasse tungimise osas eri meelt.

Foto: Peeter Lilleväli

Pavel Mahnov, pensionär:

Venemaad saab peatada ainult tema ise, mitte keegi teine väljastpoolt. Juhid on alati oma rahva nägu. Ehk selle riigi rahvas peab ise tahtma, et riik kurssi muudaks. Väline surve tekitab pigem trotsi.

Foto: Peeter Lilleväli

Jevgeni Smirnov, pensionär:

Euroopa ise peaks tagasi tõmbuma, mitte pidevalt Venemaad ahistama, nagu see on olnud juba palju aastaid. Kõiksugu sanktsioonid ja vastutöötamine. EL on NATO laienemisega Venemaa sisse piiranud ja nad lihtsalt kaitsevad ennast.

Foto: Peeter Lilleväli

Mati Rampe, tööline:

On raske mõista, et keegi on nii külma südamega, et saab rahulikult vaadata sõjaga kaasnevat emade leina langenud laste pärast. Sanktsioonid peaksid olema kõikidel juhtudel nii karmid ja ühtsed, et selline relvatäristamine lihtsalt pöördub täristaja enda vastu.

Foto: Peeter Lilleväli

Argo Keerme, mikroettevõtja:

Ega meiesugused lihtsad inimesed muud ette võtta saagi, kui ummistada Venemaa ametnike meilikaste kassipiltidega. Või vilgutada aknal taskulampe. Mängu panused on kõrgelt üle meiesuguste lihtinimeste peade.

Foto: Peeter Lilleväli

Jaak Eelmets, töötav pensionär:

Kõigepealt peaksime ise rahulikuks jääma ning ega palvetaminegi paha tee. Teiseks aga tuleb USA-le vihjata, et täna ei tasu nagu 80 aastat tagasi mitte mingil moel Venemaad abistada ja toetada. Suured võimud pahatihti ühe käega võtavad ja teisega annavad ning jääb mulje, et väga hukka ei mõistetagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles