Keskerakonna saadikud, tehke see heategu!

Põhjarannik
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Tsiviilisikute pommitamine ja tapmine võõral maal ning sealsete majade, haiglate, tehaste, elektrijaamade ja muu taristu purustamine. Tuhandete oma sõdurite surmasaatmine ja nende hukkumise salgamine. Musta kurioosumina isegi natsiohvrite mälestusmärgi pommitamine Kiievis niinimetatud denatsifitseerimise operatsiooni käigus...

Et varjata alustatud sõja tegelikku palet, püüab Kremli võim oma maal keerata kinni kõiki infokanaleid peale oma propaganda. Tuhandeid oma maa kodanikke, kes on tulnud tänavatele avaldama meelt sõja vastu ja on sisuliselt rahuvõitlejad, on arreteeritud. Oma riigi majandusele ja inimeste heaolule on põhjustatud tohutu kahju. Terve riik on langemas aina sügavamasse isolatsiooni. Ükskõik, millise nurga alt vaadata, ei ole Putini ja tema lähikondsete algatatud sõjast leida mingisugustki loogikakübet.

Ka Venemaal, kus Putini režiim on juba aastaid surunud alla teisitimõtlemist ja vaba ajakirjandust ning surunud peale oma väärastunud väärtusi, saab iga päevaga üha rohkem inimesi aru, kuidas valitseja on neid petnud ja hukatusse juhtinud. Seda võiksid Eestis aktiivsemalt selgitada ka need Keskerakonna saadikud, kelle valijate seas on kaua aega Kremli propaganda meelevallas olemise tõttu neid, kes siiani usuvad, et Putin teeb õiget asja. See rahulik selgitamine oleks nende saadikute poolt suur heategu.

Üha rohkem Venemaa inimesi julgeb oma pettumust ja nördimust ka avalikult väljendada. Varem või hiljem toob see tulemuse. Küsimus on vaid selles, kui palju jõuab Putin enne langemist veel süütuid inimesi hukka saata ja kõikvõimalikku muud kahju põhjustada.

Vapper Ukraina rahvas võitleb selle nimel, et need kaotused oleksid kogu demokraatliku maailma jaoks võimalikult väikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles