JUHTKIRI Repinski pärand

Põhjarannik
Copy
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval poliitikast lahkumisest teatanud Martin Repinski karjäär on olnud üsna raju. Kas oskas europarlamendi liige Yana Toom arvata, missuguse jokri ta Keskerakonnale tõmbab, kui Konju kitsefarmi külastades kutsus selle peremeest Repinskit 2015. aasta riigikogu valimistel kandideerima?

Algul oli Repinskil üsna palju toetajaid: noor ettevõtja, kes pole end poliitikas kompromiteerinud, andis lootust, et Ida-Virumaad hakkab esindama värske ja energiline mees.

Aga suuremad jamad hakkasid juba aastal 2016, kui Keskerakond sättis Repinski maaeluministriks, kus tema karjäär jäi üsna üürikeseks tänu nn kitsejuustuskandaalile.

Ent päris rajuks läks aastal 2018, mil Repinski tuli Jõhvi vallavanemaks. Selle aja jooksul suutis valija aga temas nii palju pettuda, et 306 häälest 2017. aasta kohalikel valimistel (parim tulemus) jäi neli aastat hiljem alles vaid 46, millega volikokku enam ei pääsenudki. Ka Repinski ise tunnistas, et võttis seda kui valija hinnangut oma tegevusele.

Repinski oli poliitikas kahtlemata värvikas kuju ning on suutnud oma tegudega ka üleriigilist tähelepanu pälvida. Paraku on see kuulsus olnud selline, et Keskerakond, kes tema Jõhvis tegutsemise ajal Repinskit pidevalt kaitses ka siis, kui ta oli tülis kohalike erakonnakaaslastega, ei soovi teda enam enda ridades näha. Liiga kallis on see erakonna mainele.

Nüüd ütleb poliitikast lahkuv mees, et pühendub ettevõtlusele. Loodetavasti saab tal olema edu. Seni siiski suuri edusamme tal äris ette näidata pole. On küll hulk firmasid, mis aga maksavad riigile makse minimaalselt või üldsegi mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles