NÄDALA KUJU Marja-Liisa Veiser

Põhjarannik
Copy
Marja-Liisa Veiser oli eelmistel riigikogu valimistel Isamaale kõige suurem häältetooja kogudes 448 häält, kuid ringkonnamandaadiks vajalikku tulemust Isamaal Ida-Virumaal kokku ei tulnud.
Marja-Liisa Veiser oli eelmistel riigikogu valimistel Isamaale kõige suurem häältetooja kogudes 448 häält, kuid ringkonnamandaadiks vajalikku tulemust Isamaal Ida-Virumaal kokku ei tulnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Isamaasse kuuluv Lüganuse vallavanem Marja-Liisa Veiser on hea näide poliitikust, kes opositsioonis olles räägib üht, võimule saades ja valitsemisega kokku puutudes peab oma varasemat seisukohta aga kardinaalselt pöörama.

Just Veiser oli veel aasta tagasi Lüganuse kooli sulgemise vastaste eesliinil. Ta kritiseeris vallavalitsust, kes plaanis Lüganuse põhikoolist teha algkooli.

Koos erakonnakaaslasest Tõnis Lukasega avaldas ta mullu märtsis kriitilise arvamusloo: "Toetame neid, kes soovivad kaitsta eesti kooli."

"Eriti radikaalne on kavandatav muudatus Lüganuse koolile, kus hariduse andmise lõppemine oleks vaid aja küsimus. Selliste otsuste juures tuleks silmas pidada, et piirkonna jaoks olulise kooli kaotamine on lõplik, seda otsust enam hiljem tagasi pöörata ei saa. Selliste koolide kadumisega kaovad olulised eestikeelse koolihariduse tugipunktid, millele toetuda ka lõimumispoliitikas," öeldakse artiklis. Ja siis veel: "Palume kuulata kogukonda, kes on oma kooli ümber koondunud."

Sel nädalal tõi Veiseri juhitud vallavalitsus volikokku eelnõu, millega koalitsiooni heakskiidul Lüganuse kool uuest õppeaastast täielikult suletakse. Meelemuutuseks kulus vaid aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles