JUHTKIRI Kuidas revisjonikomisjonist sai karikatuur

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve linnavolikogu istung.
Kohtla-Järve linnavolikogu istung. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

2016. aasta suvel kogunes Kohtla-Järve linnavolikogu, kus olid ohjad Keskerakonna käes, erakorralisele istungile. Saadikud otsustasid, et linn ei loobu isa ja poja Juri ja Jevgeni Saltõkovi poolt linnale tekitatud kahju väljanõudmisest. 2020. aasta lõpus jõustus lõplikult kohtuotsus, millega mõlemad mehed kelmustes ja võltsimises süüdi mõisteti ja Kohtla-Järve linnale tekitatud kahju osaliselt välja mõisteti.

Nüüd, 2022. aasta kevadel otsustavad Keskerakonna saadikud, kellest osa kuulus volikogusse ka 2016. aastal, esitada Jevgeni Saltõkovi volikogu revisjonikomisjoni esimeheks. Hääletusel saab ta 11 häält ja osutub lõpuks revisjonikomisjoni aseesimeheks.

Sellise käitumisega muutsid Kohtla-Järve keskerakondlased karikatuuriks kõik need pingutused, mida Keskerakond on viimastel aastatel ette võtnud, tõestamaks, et vanale korruptiivsele valitsemisviisile on kehtestatud täisleppimatus. Kuidas saab pakkuda juhtima volikogu kontrollkomisjoni inimest, kes on süüdi mõistetud majanduskuriteos, kelle karistus pole jõudnud isegi veel kustuda ja kes on tekitanud oma kuriteoga linnale kahju? See on süüdimatu irvitamine.

Kui arvestada, et revisjonikomisjoni esimeheks valitud Janek Pahka on samuti kriminaalkorras süüdi mõistetud, olgugi et juba paarkümmend aastat tagasi, siis jätab see Kohtla-Järve linna saadikute väärtushinnangutest kokkuvõttes küllaltki veidra mulje. Revisjonikomisjonis peaksid ju olema laitmatu maine ja puhta minevikuga saadikud. Aga ju siis saadikute arvates olidki Pahka ja Saltõkov selleks tööks kõige sobivamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles