TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Kas pelgate järjekordset koroonalainet?

Põhjarannik
Copy
Koroona kiirtest.
Koroona kiirtest. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht / Sander Ilvest / Postimees

Terviseameti sõnul on eeloleval sügisel Covid-19 leviku osas kolm stsenaariumi: leebe, raske ja uus pandeemia.

Foto: Matti Kämärä

Ivan Raudonen, pensionär:

Ei pelga. Mina ei karda nakatuda ega kavatse ka vaktsineerida. Ma ei ole kunagi mingeid kaitsesüste teinud, ainult sõjaväes, sest sunniti. Aga see oli ammu. Mida mul karta? Kartma peaksite teie, noored, mina aga... Tulgu, mis tuleb.

Foto: Matti Kämärä

Aime Luuk, Ida-Viru spordiliidu töötaja:

Pigem mitte, sest olen kindlalt kaitstud − mul on tehtud kolm vaktsiinisüsti. Kui vaja, siis teen veel ühe − vaatan olukorra järgi. Meil kõigil on hea kogemus viirusega võitlemisel olemas ning teame, kuidas nakkusega toime tulla, nii et teeme sedasama, mida senini oleme teinud.

Foto: Matti Kämärä

Tatjana Jürgenson, ehitusvaldkonna töötaja:

Mida siin peljata? Ma ise ei ole haige olnud. Lasen end vaktsineerida, kui vaja − see on siis juba kolmas süst. Kui tuleb järjekordne koroonapuhang, siis panen maski ette, käsi aga pesen nagunii alati hoolikalt. Kodus istumisel ma küll mõtet ei näe.

Foto: Matti Kämärä

Boriss Menštšikov, töötu:

Ma pole kordagi haige olnud, aga kolm kohustuslikku vaktsiinisüsti on mul tehtud. Neljas süst on gripivaktsiin − olen neid teinud igal hooajal juba 15 aastat järjest. Mina ei karda mingeid kaitsesüste − usaldan arste. Kui perearst ütleb, et tuleb veel teha, siis võtan tema nõuannet kuulda. Käsi pesen tihti − see on ammune harjumus. Ja maski kannan rahvarohketes kohtades praegugi.

Foto: Matti Kämärä

Aleksandr Vassiljev, puidutöötleja:

Ei pelga, sest olen kindel nii oma immuunsuses kui ka selles, et koroonaviirus on hooajaline haigus ja sugugi mitte nii raske, nagu räägitakse. Mina ei ole kaitsesüste teinud ega tee ka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles